Cum intervin echipajele de poliție în urma apelurilor la 112 #justiția pe care o apărăm

Am sunat o singură dată la 112 pentru a solicita ajutorul și nu mai cred că cineva ar putea să se bazeze pe echipajele de poliție care vin la intervenție.

Povestea nu este nici pe de parte la fel de gravă ca situația din Caracal, însă face parte din semnalele pe care le ignorăm și pe care le acceptăm ca fiind normale, până când ne bubie în față.


În ziua în care am anunțat contractorul pe care l-am plătit să monteze niște mobilă că vom încheia colaborarea, m-a informat că mă așteptă în fața blocului pentru o discuție.

Zis și făcut.

Mă întorceam de la serviciu împreună cu soția, iar domnul Nicușor Cristea (poate află și alți clienți despre cum lucrează), era în fața blocului cu partenerul lui de afaceri (inițial prezentat drept un văr care îl mai ajută la lucrări, de fapt este un polițist undeva prin București).

Când l-am văzut, i-am zis soției că este mai bine să urce și să mă aștepte în apartament, mai ales că este însărcinată. Am asigurat-o că totul este în regulă.

Am considerat că e momentul oportun să sun la 112.

Am mers și i-am confruntat. Normal, au urmat o serie de discuții în contradictoriu.

Cert este că nu au acceptat niciun compromis, deși i-am rugat să reluăm discuția la finalul săptămânii întrucât urma o vizită din partea rudelor. Trebuia să fac curățenie unde ei au lasat pereți dărâmați, rumeguș, bucăți de mobilă care nu se potriveau etc.

Într-un final, le-am zis că plec și că îi rog să nu mă urmărească la apartament. Evident că la scurt timp, domnul Nicu Cristea și partenerul lui de afaceri au început să sune la ușă și au cerut să ies pentru a continua discuția…

Echipajul de poliție a început să țipe.

Echipajul a nimerit adresa, dar după ce am deschis, au început să țipe la mine. Deși eu solicitasem ajutorul, în ochii polițiștilor deja eram un potențial infractor.

Mi-au spus că voi fi dus la secție dacă nu pot să îmi rezolv singur problema, că îmi vor face dosar, că pe ei nu îi interesează un contract civil, se ocupă doar de dosare penale.


Am copilărit lângă secția de poliție unde lucra tatăl meu. Nu m-au impresionat, și am considerat momentul oportun să mut discuția din fața ușii unde locuiesc în sediul unei instituții… motiv pentru care am acceptat invitația lor la secția de poliție să lămurim situația.

Brusc s-au înmuiat.

Eu am ajuns la secție cu mașina de poliție. Cei 2 care îmi băteau la ușă să ies pentru a continua discuția, au mers cu mașina proprie, iar în drum spre secția 11 de poliție au oprit de 2 ori mașina și mi-au zis că sunt liber să plec oricând.

Probabil sperau să scape de mine mai ușor.

Din punctul lor de vedere eu eram vinovatul că am sunat la 112.

Când am ajus la secție, am aflat că de fapt politiștii erau deranjați că au primit intervenția erau la final de tură. În loc să plece acasă i-am deranjat când am solicitat ajutorul.

Ofițerul de serviciu a luat partea echipajului imediat. S-a asigurat să înțeleg că nu o să mai scap de dosarul penal și că echipajul care a intervenit va declara că eu am fost cel violent, deci nu am soluții.

În timpul ăsta nevasta era acasă și mă suna că poate e mai bine să mă întorc căci se simte rău. I-am zis că o să rămân la poliție până dimineață, dar…

…am plecat când am citit SMS-ul: Simt că nu se mai mișcă bebe, hai acasă!

Cum intervin echipajele de poliție în urma apelurilor la 112 #justiția pe care o apărăm

Ne-am urcat în mașină și ne-am oprit direct la spital. Din fericire seara s-a încheiat cu bine. Bebe nu a pățit nimic.


Am ales să nu depun plângere cu privire la modul în care a intervenit poliția. Până la urmă viața de polițist nu este una ușoară.

Dar, am decis să nu las situația nerezolvată cu Nicu Cristea și compania lui. Am depus o plângere penală pentru înșelăciune, evaziune fiscală, distrugere și amenințări pentru contractorii care au scapăt basma curată în seara cu pricina.

Au trecut aproximativ 6 luni. Am numerele de înregistrare atât de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3, dar și de la Secția de Poliție numărul 11.

Dosarul penal este în lucru la Secția de poliție numărul 11. Deși este repartizat la un agent, nu am primit niciun răspuns până acum și nimeni nu poate fi tras la răspundere.

În timpul ăsta, cetățeanul Nicușor Cristea prezintă în continuare clienților cât de priceput este la montat mobilă.

Probabil este prea complicat pentru un polițist să înțeleagă că astfel de situații se rostogolesc în societate și indiferența, mai devreme sau mai târziu, ucide.

People don’t want their lives fixed. Nobody wants their problems solved. Their dramas. Their distractions. Their stories resolved. Their messes cleaned up. Because what would they have left? Just the big scary unknown.”

Chuck Palahniuk, Survivor

PS: ca multe alte reacții, nici acest articol nu rezolvă nimic, este mai mult un purgatoriu pentru faptul că nu se va întâmpla nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.