Totuşi, merge marketingul afiliat în România?

După workshopul ţinut de cei de la 2Parale, cred că afilierea va merge în România, dar asta imediat după ce persoanele din sistem vor înţelege. Dorin Boerescu a precizat de mai multe ori că atât publisheri cât şi advertiseri au probleme în a înţelege ce înseamnă exact marketing afiliat.

Din ce a fost prezentat, sunt profitabile câteva siteuri care practic preiau feed de produse sub o formă sau alta. O metodă simplă, iar siteurile au fost create strict pentru afiliere.

Momentan se pare că acest sistem de promovare este cel care dă cel mai bine rezultate. Eu am în vedere metoda folosită de internet marketeri din afară, respectiv afilierea este profitabilă dacă îţi alegi o nişă pentru care trebuie să creezi conţinut de calitate. Deşi există peste 60 de companii înscrise pe platforma 2Parale, majoritatea sunt pe piaţa de Fashion, singura care converteşte cel mai bine. Deci alegerile sunt într-o anumită măsură limitate, iar în final vor rămâne publisheri care oferă calitate cumpărătorului, nu o replică a experienţei de pe siteul de comerţ.

Cu toate acestea comportamentul cumpărătorului online este puţin ciudat.

Ţin să precizez că Dorin Boerescu a dat ca exemplu: pe site de conversie valutară avea rata de 3% la clickuri pe banere de fashion. Aşadar o rată mare pe un site care nu e nişat pe piaţa propriu-zisă. Consider un exemplu bun pentru a demonstra că afilierea merge la noi doar dacă îţi cunoşti foarte bine vizitatorii. Instrumentele prin care îţi poţi cunoaşte vizitatorii au fost prezentate de Krumel dar pot fi citite şi pe blogul 2Parale.

De asemenea, Krumel a dat exemplu blogul său. Prin Google Analitycs a observat că are un bounce rate mai mare la vizitatori care vin de pe forumuri de SEO decât cei care ajung de pe siteuri de programare. Puţin ciudat, după cum a spus şi el, având în vedere că scrie articolele despre SEO.

O altă informaţie importantă oferită de Dorin a fost referitoare la modul de plată către magazinele online. Din spusele lui, oameni care lucrează în online nu sunt familiarizaţi cu plata rambus a produselor, ci se aşteaptă la plata direct cu cardul. Lucru important care trebuie luat în considerare dacă vrei să promovezi anumite produse. Lasă-l pe om să înţeleagă cum va obţine produsul şi cu siguranţă va cumpăra.

În loc de concluzie, pentru a înţelege de ce e bine să începi marketing afiliat acum, ascultată un interviu cu Tony Robbins (speaker motivaţional renumit): cum trebuie analizate oportunităţile.

Un comentariu la „Workshop despre Marketing afiliat in Iasi”

  1. Georgeta Pandeleanu - doctor proctolog

    E foarte bine că există atâtea oportunități de a afla despre marketingul afiliat, foarte bine că se dezvoltă piața în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.