Opinii aproape juridice

În mintea unui pasionat de marketing & IT

E normal să nu te motiveze banii?

Întrebat fiind de un manger direct de ce schimb domeniul de activitate, i-am răspuns: ”Pentru că nu banii mă motivează”. A fost surprins și a concluzionat: ”E clar, ai bani de acasă.”

Departe de  adevăr. Motivația era cu totul alta, iar în clipul de mai jos am regăsit o parte din răspuns, de altfel și imboldul pentru alte acțiuni.

Daniel Pink consideră că motivația antreprenorilor ar fi alta decât câștigarea unor sume mari de bani, mai degrabă:

  1. Rezolvarea unei probleme;
  2. Nevoia de autonomie;
  3. Nevoia de autenticitate.

Ce zici. Tu ai începe o afacere doar pentru bani?

Ce te motivează să fii performant?

Am fost la magazin şi am cerut pastile pentru motivaţie. Aparent nu există aşa ceva. Iată totuşi ceva mai bun:

Dan Pink – speechwriter pentru Al Gore, a renunţat la acest job pentru a scrie despre modul în care munca se schimbă în noul contexct economic. Deși a absolvit Facultatea de Drept și nu a profesat niciun minut, modul în care construiește „cazul” este remarcabil.

Bazat pe unele experimente, se pare că motivația nu vine doar din răsplata financiară, ci trebuie raportată la plăcerea cu care se lucrează și tipul activităților.

Pe scurt, stimulentul financiar dă rezultate când munca este de rutină; când munca implică creativitate, stimultentul financiar poate da rezultate scăzute.

Dacă nu eşti destul de motivat, probabil trebuie sa găseşti altceva de făcut. Există aspecte instrinseci ale motivării care manipulate corect creează o stare de bine şi productivitate, aşa cum este explicat  în video.

Vizionare plăcută!