voluntariat european, voluntariat europa

Cum poti face voluntariat european

voluntariat european, voluntariat europa
Activitatea pe anul 2011 a început deja. Parcă prea repede. Având în vedere preocuparea continuă a comunităţii europene faţă de problemele sociale, în spiritul caracteristic, acest an C.E. declară “Anul European al Voluntariatului 2011”.

“Voluntariatul consolidează valorile noastre europene fundamentale: solidaritatea şi coeziunea socială. Odată cu lansarea Anului european al voluntariatului, doresc să mobilizez sprijinul pentru susţinerea acelora care produc o schimbare. Este momentul să împărtăşim şi să oferim, să ne concentrăm pe sprijinirea celor care ajută!”, a declarat Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie.

Un voluntar e o persoană care ŞTIE să ia iniţiativa, POATE să acorde un pic din timpul său pentru a se dezvolta personal şi VREA să îşi pună în valoare cunoştinţele. Propriu-zis sunt voluntar în cadrul unei asociaţii organizate de aproximativ 4 ani; şi vorbesc despre această activitatea organizată care te poate ajuta să fii mai bun în ceea ce faci. Nu voi intra în detaliile activităţii de voluntar întrucât îmi voi păstra un articol separat în care vreau să discut despre cum m-a ajutat pe mine ELSA. Având în vedere acest lucru consider ca este important să verificaţi următoarele resurse pentru a vedea oportunităţile voluntariatului în străinătate.

 • Aici puteţi găsi încercarea românească de valorifica experienţa de voluntar european.
 • Aici este siteul european unde gasim proiecte ale ONG-urilor la care putem aplica – link
 • Ghid de voluntariat european – link

5 comentarii la „Cât de importantă este activitatea de voluntariat?”

 1. Ideal ar fi ca cel cu facultate sa nu caute un job cu calificarile unuia cu 8 clase.
  Aceasta activitate de voluntariat nu iti va asigura un job mai bun sau salarii mai mari. O sa ai un avantaj prin faptul ca vei cunoaste oameni, vei fi mai organizat, stii sa lucrezi cu oamenii etc.

  Lucrurile astea le face pentru un student voluntariatul.

 2. Ce campanii umanitare? Voluntariatul NU inseamna campanii umanitare. Salvati Copii nu este singurul ONG cu activitate. Sunt foarte multe pe domenii de activitate, juridic, marketing, comunicare etc…

  E mult mai usor sa ai activitate in domeniul tau, ca student, intr-o asociatie, decat sa gasesti o firma care sa te angajeze.

  Unii au noroc cu firmele, altii nu au noroc.

 3. Daca privim activitatea de voluntariat sau intership din privinta studentului care are nevoie de acumulare de experienta,aceasta activitate este binevenita si utila dar daca cumva face cineva acest lucru in cadrul unei firme sau multinationale care isi considera angajati sclavi pe plantatie apare problema daca se merita sau nu acest voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.