Ce te motivează să fii performant?

Dan Pink – speechwriter pentru Al Gore, a renunţat la acest job pentru a scrie despre modul în care munca se schimbă în noul contexct economic. Deși a absolvit Facultatea de Drept și nu a profesat niciun minut, modul în care construiește “cazul” despre ce te motiveaza sa fii performant este remarcabil.

Cazul construit pe unele studii, arată că motivația nu vine doar din răsplata financiară, ci trebuie raportată la plăcerea cu care se lucrează și tipul activităților.

Pe scurt, stimulentul financiar dă rezultate când munca este de rutină; când munca implică creativitate, stimultentul financiar poate da rezultate scăzute.

Dacă nu eşti destul de motivat, probabil trebuie sa găseşti altceva de făcut. Există aspecte instrinseci ale motivării care manipulate corect creează o stare de bine şi productivitate, aşa cum este explicat  în video.

5 comentarii la „Ce te motivează să fii performant?”

    1. Discutia pe care o propui tu este destul de lunga. Sunt oameni care gasesc motivatia in placerea pe care o ofera munca lor, iar altii sunt motivati strict de bani.
      Nu consider niciun lucru mai bun sau mai rau, dar in termeni de PRODUCTIVITATE consider ca da mai multe rezultate munca din placere decat cea platita.

  1. Nu am crezut ca voi avea rabdare sa ma uit la pana la sfarsit la filmulet dar e minunat, awesome. Placerea pentru munca pe care o faci este o motivatie pentru a obtine performante. Raspunsul la intrebarea ta a fost dat in primele minute ale prezentarii. Foarte interesant filmuletul, mersi ca l-ai postat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.