Am fost la magazin şi am cerut pastile pentru motivaţie. Aparent nu există aşa ceva. Iată totuşi ceva mai bun:

Dan Pink – speechwriter pentru Al Gore, a renunţat la acest job pentru a scrie despre modul în care munca se schimbă în noul contexct economic. Deși a absolvit Facultatea de Drept și nu a profesat niciun minut, modul în care construiește “cazul” este remarcabil.

Bazat pe unele experimente, se pare că motivația nu vine doar din răsplata financiară, ci trebuie raportată la plăcerea cu care se lucrează și tipul activităților.

Pe scurt, stimulentul financiar dă rezultate când munca este de rutină; când munca implică creativitate, stimultentul financiar poate da rezultate scăzute.

Dacă nu eşti destul de motivat, probabil trebuie sa găseşti altceva de făcut. Există aspecte instrinseci ale motivării care manipulate corect creează o stare de bine şi productivitate, aşa cum este explicat  în video.

Vizionare plăcută!


Claudiu Dascalescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează și care scot în evidență modul meu de gândire. Așa încerc să cunosc oameni care sunt meseriași pe ceea ce eu vreau să învăț sau vreau să fac.

5 comentarii

Cristi · 05/11/2010 la 11:18

Cred ca banii ne motiveaza aproape in orice…bineinteles nu m-ar motiva sa fac un lucru rau…

    Claudiu Dascalescu · 05/11/2010 la 11:21

    Discutia pe care o propui tu este destul de lunga. Sunt oameni care gasesc motivatia in placerea pe care o ofera munca lor, iar altii sunt motivati strict de bani.
    Nu consider niciun lucru mai bun sau mai rau, dar in termeni de PRODUCTIVITATE consider ca da mai multe rezultate munca din placere decat cea platita.

Claudiu Dascalescu · 05/11/2010 la 11:19

Chiar daca ar fi pastile probabil ar putea fi cumparate doar cu reteta.

Max · 05/05/2011 la 21:47

Nu am crezut ca voi avea rabdare sa ma uit la pana la sfarsit la filmulet dar e minunat, awesome. Placerea pentru munca pe care o faci este o motivatie pentru a obtine performante. Raspunsul la intrebarea ta a fost dat in primele minute ale prezentarii. Foarte interesant filmuletul, mersi ca l-ai postat.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: