Tu ești în elementul tău?

Teoretic, educația formală este destul de liniară: mergi la școală, obții o diplomă (sau mai multe), găsește un loc de muncă în domeniul studiat.

Realitatea este totuși mult mai dinamică și după cum bine știi, mulți oameni de succes au la bază alte profesii decât cele unde excelează.

Sir Ken Robinson este un expert în domeniul educației cu una din cele mai de impact prezentări TED – De ce școala distruge creativitatea? (peste 33 de milioane de vizualizări).

Ca autor, a scris câteva cărți, printre care și Descoperă-ți elementul (FindingTu ești în elementul tău? your element). Ar trebui să fie un ghid despre călătoria personală pentru cei care nu sunt în ”elementul” lor, așa cum este definit în carte.
O lectură care ar trebui să încurajeze, dar cel puțin demonstreză faptul că nu pentru toți experiența personală este liniară.

Poveștile persoanelor prezentate în carte pot fi motivaționale, dar aș încadra lectura la categoria ”doar o altă carte de dezvoltare personală”.

Nu aduce informații noi, dar recunosc că întrebările și exercițiile specifice fiecărui capitol pun în perspectivă ce pași ar trebui urmați pentru a cunoaște care este ”elementul tău”.

Lectura cărții m-a pus pe gânduri: De ce refuzăm să experimentăm mai mult: este sistemul sau nu vrem noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.