Comisia Europeană ia atitudine faţă de Facebook

Comisia Europeană reacţionează faţă de schimbarea setărilor ce ţin de intimitatea utilizatorilor de Facebook. Siteul de social networking au făcut prin default ca informaţiile persoanle să fie vizibile pentru toţi useri. Schimbarea setărilor Facebook pentru intimitate sunt împotriva eforturilor Comisiei Europene de a proteja informaţiile personale.

Comisarul european privind protecţia datelor pe Internet va anunţa la Strasburg la European Safer Internet Day îngrijorarea faţă de schimbările recente de pe Facebook.

Din ianuarie, profilele de pe FB au devenit accesibile din opţiunea standard. Persoanele care nu doresc o expunere atât de mare sunt nevoiţi să îşi schimbe din setări cum expun informaţiile personale.

Pe ianuarie 27, în Canada s-a pus problema şi au existat plângeri împotriva noii politici Facebook de publicare a informaţiilor personale.

Bineînţeles că setările pentru intimitate sunt destule de multe, şi puse în mai multe categorii. Asta doar pentru a “ajuta utilizatorul”.

Video referitor la European Safer Internet Day:

2 comentarii la „Comisia Europeană ia atitudine faţă de Facebook”

  1. Discutia se face pe diferenta de atitudine. Daca la inceput Facebook nu facea publice datele persoanle, acum si-a schimbat atitudinea. Evident este ca atat timp cat ai cont pe Facebook este absurd sa te plangi, dar e important ca lumea sa cunosca detaliile. Multi prieteni nu cunosteau detalii despre Politica de Confidentialitate.

  2. Ideea este cand anumite persoane isi fac cont de Facebook doar sa tina legatura cu niste prieteni. Nu cred ca e nevoie sa fie publice niste informatii personale decat cu minimul consimtamant al utilizatorului.

    Iti garantez ca nimeni nu sta sa citeasca Termeni si Conditiile pentru Facebook. Este important ca lumea sa stie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.