Concurs eseuri 2010 – Sustainable Thinking Platform

Pornind de la succesul imens al concursurilor de eseuri organizate anul trecut de Vinyl 2010, Sustainable Thinking Platform a dorit să promoveze în continuare o dezbatere largă cu privire la probleme de sustenabilitate. Comunitatea realizată, formată din oameni tineri din întreaga lume, vă oferă posibilitatea de a face schimb de idei şi a împărtăşi creaţiile artistice.

Înscrie-te acum în concursul de eseuri şi poţi discuta cu sute de persoane interesate de construirea unui viitor mai bun pentru planeta noastră.

Ne confruntăm cu un deficit de resurse în creştere, cum pot tinerii să contribuie la promovarea producţiei şi consumului durabil?

Aceasta este tema concursului de eseuri. Fiecare candidat poate trimite doar 1 eseu. Pe lângă scrierea unui eseu, mai pot fi trimise, referitor la temă, ori o fotografie, ori un clip video.

Toate eseurile trebuie să fie scrise în limba engleză, prezentate ca un document Word A4 cu marginile stabilite la 3 cm şi folosind fontul Arial, 11 mărime. Eseurile nu trebuie să aibă mai mult de 1.000 de cuvinte.
Acestea trebuie să fie trimise în format pdf. În cazul în care candidatul nu are software-ul necesar pentru a crea fişiere PDF, există servicii gratuite de conversie disponibile pentru utilizare pe Internet. Eseuri scrise de mână sau cele prezentate în orice alt mod vor fi descalificate.

Câştigătorul concursului de eseuri vor primi un netbook HP Mini 210-1004.

Mai multe detalii în pagina cu reguli şi premii.

3 comentarii la „Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului”

 1. In 1990 opinia generala a marilor experti in economie globala era ca in nici un caz China va deveni o superputere.Suntem in anul 2011 si acum parerea este alta. Oare nu e prea ”sigura” previziunea asupra viitoarelor puteri , avand in vedere ca pana in 2050vor fi trecut 50 de ani?
  Toate bune 1

  1. Am precizat la finalul articolului ca acestea sunt doar niste previziuni. Tot ce imi doresc este sa mai fiu pe aici pana in 2050 pentru a vedea cu ochii mei ce se v-a intampla :)
   Recomand sa urmaresti o prezentare TED despre China. Dupa cum stim speakeri care vorbesc la TEDx au ceva influenta – link aici

   Popoulatia, diferenta de cultura, proiecte de infrastructura, cea mai mare rezerva valutara din lume – este evident ca in viitor China va deveni mai puternica. Daca europenii nu vor intelege ca Uniunea Europeana este un raspuns, atunci vom pierde teren. Vei gasi explicatia la finalul clipului.

   O zi productiva!

   1. Sorry I understand all but I cant respond in Romanian!it was realy nice article and the video was realy nice!but I want to ask you what you are suggesting to european goverment or people to do?
    I think the same that china is and will be one of the greatest nations in the world,being 2 billion!so it means that we should change our money to Chinesse or what?thanks for interesting article!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.