Despre intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă

După ce data de 1 iunie a fost anunțată ca fiind momentul în care Codul de procedură civilă va intra în vigoare, au apărut diverse opinii referitoare la posibilitatea reală de a respecta termenul prezentat de Ministerul Justiției.

Un act normativ de asemenea amploare afectează atât instituțiile responsabile pentru implementare codului dar și justițiabili.

Mai mult decât atât având interesul pentru admiterea INM, semnalez o serie de articole care cu siguranță creează o imagine reală asupra aspectelor implicate.

  • Noile coduri: peste trei ani – articol scris de domnul judecător Cristi Danileț, membru al Consililui Superior al Magistraturii.
  • Codul de procedură civilă nu va intra în vigoare la 1 iunie 2012 – opinia domnului judecător Adrian Neacșu, de asemenea membru al Consililui Superior al Magistraturii.

Cele două articole prezintă piedicile și faptul că data de 1 iunie 2012 nu este reală pentru a implementa un asemenea act normativ. Opiniile sunt bazate pe studiile de impact realizate în acest sens.

3 comentarii la „Despre intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.