După 4 ani de drept…

dupa 4 ani de drept

educatie-juridicaÎn luna mai se împlinesc aproximativ 5 ani de când am publicat primul articol aici; o perioadă destul de lungă, în același timp, momentul ideal pentru un audit, nu neapărat al siteului dar și al celor 4 ani de drept.

Printr-un concurs de împrejurări, am ajuns student la drept. De-a lungul timpului am avut abordări diferite în privința perspectivelor ce le oferă facultatea. Deși o parte dintre colegi știau exact de ce au dat la drept, personal mi-a fost greu să găsesc un răspuns la întrebarea: ce faci după facultatea de drept?

Imediat după absolvire, am observat că un licențiat în drept se poate prezenta ca jurist, dar nu valorează mai nimic. Facultatea de drept oferă o cultură generală necesară pentru fiecare cetățean, dar faptul că nu te poți numi cel puțin consilier juridic / avocat, e ca și cum nu ți-ai lua permisul de conducere după ce ai făcut școala.

Activitatea principală pe care o desfășor momentan nu este strict juridică. Asta înseamnă ca am ratat ceva? Dimpotrivă, am reușit să dezvolt aptitudini la intersecția domeniului juridic. În ultimii 5 ani am dobândit cunoștințe în domenii adiacente celui juridic care mi-au deschis perspectiva asupra alternativelor la drumul clasic.

Prin experiența acumulată, am combinat cunoștințele juridice cu aptitudinile și interesele de business în scopul de a explora și de a învăța noi lucruri. Acesta este motivul pentru care a fost conceput și acest spațiu privat, cu titlul ”Opinii aproape juridice”: este un loc unde scriu despre muncă (proiecte), pasiuni și determinare (dezvoltare).

În concluzie, după 4 ani de drept, aș recomanda studentilor sau proaspăt absolvenților să aibă curaj în propriile calități, iar o carieră alternativă ar putea fi o alegere mai fericită.

Tu ce oportunități crezi că oferă facultatea de drept?

nv-author-image

Claudiu Dăscălescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează sub formă de notițe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.