După 4 ani de drept…

educatie-juridicaÎn luna mai se împlinesc aproximativ 5 ani de când am publicat primul articol aici; o perioadă destul de lungă, în același timp, momentul ideal pentru un audit, nu neapărat al siteului dar și al celor 4 ani de drept.

Printr-un concurs de împrejurări, am ajuns student la drept. De-a lungul timpului am avut abordări diferite în privința perspectivelor ce le oferă facultatea. Deși o parte dintre colegi știau exact de ce au dat la drept, personal mi-a fost greu să găsesc un răspuns la întrebarea: ce faci după facultatea de drept?

Imediat după absolvire, am observat că un licențiat în drept se poate prezenta ca jurist, dar nu valorează mai nimic. Facultatea de drept oferă o cultură generală necesară pentru fiecare cetățean, dar faptul că nu te poți numi cel puțin consilier juridic / avocat, e ca și cum nu ți-ai lua permisul de conducere după ce ai făcut școala.

Activitatea principală pe care o desfășor momentan nu este strict juridică. Asta înseamnă ca am ratat ceva? Dimpotrivă, am reușit să dezvolt aptitudini la intersecția domeniului juridic. În ultimii 5 ani am dobândit cunoștințe în domenii adiacente celui juridic care mi-au deschis perspectiva asupra alternativelor la drumul clasic.

Prin experiența acumulată, am combinat cunoștințele juridice cu aptitudinile și interesele de business în scopul de a explora și de a învăța noi lucruri. Acesta este motivul pentru care a fost conceput și acest spațiu privat, cu titlul ”Opinii aproape juridice”: este un loc unde scriu despre muncă (proiecte), pasiuni și determinare (dezvoltare).

În concluzie, după 4 ani de drept, aș recomanda studentilor sau proaspăt absolvenților să aibă curaj în propriile calități, iar o carieră alternativă ar putea fi o alegere mai fericită.

Tu ce oportunități crezi că oferă facultatea de drept?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.