Îmi aduc aminte de o întrebare la un interviu pe care l-am dat pentru a obține un stagiu de practică: Ce părere ai despre asemănarea avocați=rechini?

Destul de puternică întrebarea. Cu toții ne doream un stagiu de practică, deci cam toți am negat asemănarea.

Cred că în această întrebare găsim și motivul pentru care o parte dintre cei care au nevoie de ajutor juridic apelează la unele comunități online / platforme online.

Este clar că oricine poate găsi un model de cerere de chemare în judecată, și cu puțină răbdare găsește și niște sfaturi practice la unele probleme juridice.

Problema este că domeniul juridic este prea dinamic iar rezultatele într-un motor de căutare nu sunt afișate în funcție de corectitudine.

Cu cât mai multe siteuri unde găsești răspunsuri, cu atât mai mari șansele să greșești în speța ta.

Sunt hotărâri judecătorești diferite pe spețe asemănătoare, ce te face să crezi că vei găsi online soluția punctuală la problema ta?

O părere și de peste ocean, unde platformele onlinede asistență juridică sunt în plin boom.

Categorii: Munca

Claudiu Dascalescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează și care scot în evidență modul meu de gândire. Așa încerc să cunosc oameni care sunt meseriași pe ceea ce eu vreau să învăț sau vreau să fac.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.