Pentru cei interesați de tehnologie

Cu toți suntem de acord cu faptul că tehnologia are un impact în mai toate domeniile, inclusiv cel juridic; iar profesioniștii din domeniul juridic cred că ar trebui să învețe despre legal tech. Deciziile privind tehnologia au impact pe plan profesional și personal, iar de cele mai multe ori impact asupra răbădrii.

Soluția rapidă ar fi ca aceștia să apeleze la tehnologie doar atunci când pot rezolva rapid o problemă. Un contra-exemplu l-am găsit într-un cabinet individual. În dosarele de insolvență, deși foloseau Excel pentru a crea diverse tabele, pentru a face totatul unor sume era folosit calculatorul de buzunar. Deci la un tabel cu 100 de rânduri, cineva aduna fiecare celulă folosind un calculator de buzunar pentru a face totalul…

Nu are niciun sens să folosești tehologia de dragul ei. În majoritatea situațiilor, deciziile privind tehnologia sunt luate invers. De cele mai multe ori, cineva spune că ”trebuie” folosit un anumit produs, profesionistul devine convins că are nevoie de acel produs, indiferent dacă în fapt folosirea lui îmbunătățește activitatea.

Chiar dacă tehnologia de care are nevoie un profesionist este de bază (un computer/laptop, imprimantă, scanner și conexiune la Internet), nu înseamnă că este și ușor de folosit, se pare.

În urma interacțiunilor cu profesioniștii din domeniul juridic (și nu numai), numitorul comun pe care l-am găsit este acela că deși au acces, nu folosesc eficient astfel de instrumente.

Nu toate gadgeturile sunt necesare; dar cred că exemple despre cum pot fi folosite aceste instrumente eficient sunt de bun augur.

Exemplul de mai sus poate fi amunzant, și nu este neapărat relevant pentru legal tech. Dar tocmai acestei baze de interacțiune cu tehnologia într-un domeniu care este prin construcție conservator, poate genera cheltuieli inutile.

De la implementarea unui soft pentru managementul activității care nu livrează informațiile corect până la achiziția de programe legislative când există variante gratuite.

În concluzie, chiar și lucrurile pe care le luăm ca ”de bune”, pot fi mai de grabă o piedică decât un ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.