Sunt fericitul posesor al unui Acer ASPIRE 5520G cu BLU-RAY. Cumpărat ca un compromis – un preţ mic pentru placa video GeForce 8600M GS cu 512 RAM dedicaţi şi BLU-RAY reader – speram să nu am probleme cu el.

Este cunoscut că majoritatea laptopurilor ACER au probleme cu încălzirea. După jumătate de an, acest Acer Aspire 5520G se închidea periodic pentru că depăşea temeratura maximă. Laptopul pornea de la 70 grade Celsius, cu aplicaţii deschise ajungea uşor 90 grade Celsius, ceea ce este destul de grav pentru orice laptop.

Pentru că nu am vrut să mai am probleme cu supraîncălzirea laptopului, mi-am cumpărat şi stand cooler pentru laptopProbleme cu încălzirea la Acer ASPIRE 5520G. Îşi face treaba foarte bine, pot sta în pat cu laptopul fără să îmi fac griji că se va încălzi sau că nu este ventilat corespunzător.

Pentru a rezolva problema cu încălzirea sau închiderea laptopului trebuie schimbată pasta termoconductoare. În cele din urmă am am desfăcut laptopul cu toate că era în garanţie. Pe lângă praful curăţat, am schimbat pasta termoconductoareProbleme cu încălzirea la Acer ASPIRE 5520G. În fapt, din fabrică acesta vine cu un fel de gel care nu îşi face treaba deloc.

Pasta are în componenţă 99,9% argint, deci o conductibilitate ridicată. Pasta termoconductoare face legătura între componenta care se încălzeşte (procesor, placa video) şi sistemul de răcire. Cu pasta termo schimbată şi ventilatoarele curăţate am făcut o probă. Porneşte de la 45-48 grade Celsius, iar cu aplicaţii, jocuri nu depăşeşte 70 grade.

Sfatul meu este să discutaţi cu o persoană care ştie ce face când deschide un laptop (poate fi deschis în 5 minute pentru a ajunge la coolere).  Schimbaţi gelul din fabrică care este de foarte prostă calitate cu o pastă termoconductoare adecvată iar temperaturile vor scădea instant. Acest lucru este valabil pentru orice marcă de laptop care are probleme cu supraîncălzirea.

Dacă nu se poate deschide laptopul din cauza garanţiei sau alte motive, cu siguranţă un stand cooler pentru laptopProbleme cu încălzirea la Acer ASPIRE 5520G va fi de ajutor. Acesta nu permite accesul direct între laptop şi diferitele suprafeţe. Este ideal dacă preferaţi să staţi în pat. Atenţie totuşi la produs. Acesta ar trebui să fie dintr-un aliaj cu un ventilator destul de puternic şi NU din plastic.

Categorii: Muncă

Claudiu Dascalescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează și care scot în evidență modul meu de gândire. Așa încerc să cunosc oameni care sunt meseriași pe ceea ce eu vreau să învăț sau vreau să fac.

1 comentariu

Cristi · 09/11/2010 la 15:55

Exista o platforma care are 2 ventilatoare ce ajuta la racirea laptopului, laptopul se pune chiar pe aceasta platforma facuta special..nu e foarte scumpa eu am vazut la real.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: