Bobby Fischer – cel mai bun jucător de şah?

Bobby Fisher a fost un jucător de șah controversat, atât în perioada când activa dar și ulterior. Este corect să spui că este unul dintre cei mai buni jucători de şah din toate timpurile.

Partida jucată în în 1972 cu Boris Spassky pentru titlul mondial la şah a avut multe întâmplări interesante, mai ales în contextul Războiului rece.

Pe baza vieții și activității sale au fost create mai multe filme sau documentare. Video de mai jos include interviuri și înregistrări cu Bobby Fischer care nu au mai fost publice.

Învaţă şah la vârsta de 6 ani jucând cu sora lui. Ajunge să joace partide singur, iar mama îl duce la cluburile de şah din New York. La vârsta de 13 ani joacă o partidă cu un maestru american care ulterior capătă denumirea de Meciul Secolului în şah. WOW!

Câştigă meciul pentru titlul mondial la şah în 1972 de la Boris Spassky, dar dispare brusc pentru 20 de ani. În documentarul Bobby Fisher – Anything to Win puteţi vedea mai multe aspecte ale personalităţii celui mai bun jucător de şah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.