Bobby Fisher a fost unul dintre cei mai buni jucători de şah. După ce a câştigat meciul candidaţilor, a jucat în 1972 cu Boris Spassky pentru titlul mondial la şah. Disputa din jurul meciului o puteţi vedea în Documentarul Bobby vs Spassky.

Povestea lui Bobby Fisher este una interesantă. Învaţă şah la vârsta de 6 ani jucând cu sora lui. Ajunge să joace partide singur, iar mama îl duce la cluburile de şah din New York. La vârsta de 13 ani joacă un meci extraordinar cu un maestru american. Denumit de specialişti Meciul Secolului în şah.
Câştigă meciul pentru titlul mondial la şah în 1972 de la Boris Spassky, dar dispare brusc pentru 20 de ani. În documentarul Bobby Fisher – Anything to Win puteţi vedea mai multe aspecte ale personalităţii celui mai bun jucător de şah.

Categorii: Muncă

Claudiu Dascalescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează și care scot în evidență modul meu de gândire. Așa încerc să cunosc oameni care sunt meseriași pe ceea ce eu vreau să învăț sau vreau să fac.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.