Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului

Încalizrea globală nu declanşează niciun instinct de autoconservare, nu este perceput ca un pericol, cum este în cazul folosirii unei arme de foc sau a prezenţei unui animal de pradă.

Am simţit pe pielea mea că dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului generează mai multe discuţii fără efect. În 2008 am fost prezent la conferinţa internaţională Iashington pe trackul “Sustainable development”. La convergenţa dintre social, economic şi natură, dezvoltarea durabilă ar trebui să reprezinte viitorul.

Acest articol nu este scris pentru a salva pinguinii de la Polul Sud, dar la fel ca în cazul discuţiei despre corupţie, consider că este important ca informaţia să fie măcar cunoscută. Mai jos veţi găsi nişte informaţii referitor la previziuni pentru anul 2050.

Populaţia planetei va ajunge la 7 miliarde până în 2050

Nu este neapărat o veste nouă. Această informaţie este prevăzută chiar în curriculum şcolar. Cu toate acestea ce relevanţă are pentru tine faptul că peste 40 de ani populaţia va fi de 7 miliarde. Tu ce vei face atunci?

Economia mondială în 2050 – previziunea PIB-ului

dezvoltare sustenabila

PriceWaterhouse Coopers a realizat o proiecţie a evoluţiei PIB-ului în urmatorii 40 de ani pentru cele mai importante economii. În imaginea de mai sus puteţi vedea cam care va fi trendul. Teorectic în 2050, China şi India vor domina lumea cu un Produs Intern Brut de $59,5, respectiv $43,2 mii de miliarde de dolari. Conform unei alte analize, Asia şi Oceania (aici intrand şi China) vor ajunge să aibă în 2030 o pondere de 35% în PIB-ul mondial.

3 comentarii la „Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului”

 1. In 1990 opinia generala a marilor experti in economie globala era ca in nici un caz China va deveni o superputere.Suntem in anul 2011 si acum parerea este alta. Oare nu e prea ”sigura” previziunea asupra viitoarelor puteri , avand in vedere ca pana in 2050vor fi trecut 50 de ani?
  Toate bune 1

  1. Am precizat la finalul articolului ca acestea sunt doar niste previziuni. Tot ce imi doresc este sa mai fiu pe aici pana in 2050 pentru a vedea cu ochii mei ce se v-a intampla :)
   Recomand sa urmaresti o prezentare TED despre China. Dupa cum stim speakeri care vorbesc la TEDx au ceva influenta – link aici

   Popoulatia, diferenta de cultura, proiecte de infrastructura, cea mai mare rezerva valutara din lume – este evident ca in viitor China va deveni mai puternica. Daca europenii nu vor intelege ca Uniunea Europeana este un raspuns, atunci vom pierde teren. Vei gasi explicatia la finalul clipului.

   O zi productiva!

   1. Sorry I understand all but I cant respond in Romanian!it was realy nice article and the video was realy nice!but I want to ask you what you are suggesting to european goverment or people to do?
    I think the same that china is and will be one of the greatest nations in the world,being 2 billion!so it means that we should change our money to Chinesse or what?thanks for interesting article!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.