Dezvoltare durabilă şi protecţia mediului

Încalizrea globală nu declanşează niciun instinct de autoconservare, nu este perceput ca un pericol, cum este în cazul folosirii unei arme de foc sau a prezenţei unui animal de pradă.

Am simţit pe pielea mea că dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului generează mai multe discuţii fără efect. În 2008 am fost prezent la conferinţa internaţională Iashington pe trackul “Sustainable development”. La convergenţa dintre social, economic şi natură, dezvoltarea durabilă ar trebui să reprezinte viitorul.

Acest articol nu este scris pentru a salva pinguinii de la Polul Sud, dar la fel ca în cazul discuţiei despre corupţie, consider că este important ca informaţia să fie măcar cunoscută. Mai jos veţi găsi nişte informaţii referitor la previziuni pentru anul 2050.

Populaţia planetei va ajunge la 7 miliarde până în 2050

Nu este neapărat o veste nouă. Această informaţie este prevăzută chiar în curriculum şcolar. Cu toate acestea ce relevanţă are pentru tine faptul că peste 40 de ani populaţia va fi de 7 miliarde. Tu ce vei face atunci?

Economia mondială în 2050 – previziunea PIB-ului

dezvoltare sustenabila

PriceWaterhouse Coopers a realizat o proiecţie a evoluţiei PIB-ului în urmatorii 40 de ani pentru cele mai importante economii. În imaginea de mai sus puteţi vedea cam care va fi trendul. Teorectic în 2050, China şi India vor domina lumea cu un Produs Intern Brut de $59,5, respectiv $43,2 mii de miliarde de dolari. Conform unei alte analize, Asia şi Oceania (aici intrand şi China) vor ajunge să aibă în 2030 o pondere de 35% în PIB-ul mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.