Robotul de bucătărie care toacă cuburi (cu ce am înlocuit Bosh ProfiKubixx)

În urmă cu 7 ani am cumpărat un robot de bucătărie care toacă cuburi denumit Bosch ProfiKubixx. A fost o investiție destul de mare, dar a fost singurul robot care taie cuburi pe care l-am găsit.

A fost un cadou pentru mama, care de obicei pentru a toca legumele pentru salata boeuf (și nu numai) lucra o după-amiază . După ce a început să folosească robotul, toată operațiunea de a toca legume în cuburi s-a redus la 30 de minute.

Principiul de funcționare al unui robot de bucătărie care toacă în cuburi este simplu: legumele ajung într-un compartiment special, prevăzut cu o grilă cu margini foarte ascuțite în timp ce un cuțit pe disc se rotește în partea de jos și taie legumele în aceeași dimensiune (vezi video).

Pentru că Bosh Kubixx este funcțional după mai bine de 7 ani, iar modelul nu se mai găsește în stoc, a trebuit să găsesc o alternativă.

Robot de bucătărie care toacă cuburi

Noul robot pe care l-am găsit este destul de avansat. Pe lângă faptul că taie cubulețe, Bosch MUM 54251 are un sistem eficient de amestecare, precum și duze speciale pentru răzătoare și tăiere. Produsul cântărește 8,4 kg pentru că este echipat cu un castron metalic de 3,9 litri și un blender de 1,25 litri. Puterea motorului este de 900W. Suficent de mult pentru orice bucătărie.

Dimensiunea este destul de compactă pentru un dispozitiv cu atâtea funcționalități, după cum poți urmări și în video. Dacă vrei să vezi cum arată dispozitivul care taie cuburi, mergi direct la minutul 6.

Produsul îndeplinește mai multe funcții precum tocător de carne, storcător de citrice, răzuitor, frământarea aluatului și crearea de creme și frișcă. Kit-ul mai include un sac pentru stocarea atașamentelor.

Robot de bucătărie Bosch MUM54251

Blender
Procesare alimente
Mixer pentru aluat
Mașina de tocat
Storcătorul de citrice
Unele accesorii trebuie cumpărate separat
Poate ocupa mult loc cu toate accesoriile

Rezumat

Robotul de bucătarie Bosch a devenit indispensabil în bucătărie, mai ales în preajma sărbătorilor. Pe lângă asta, îl mai folosim să tocăm în cuburi legumele proaspete și să le congelăm. Mult mai eficient decât să toc la cuțit.

4.1

Cert este că modelul nou vine la un preț destul de mare, motiv pentru care dacă nu ai nevoie de toate funcționalitățile lui, există și opțiuni mai accesibile.

Mixer vertical care taie cuburi

Alternativa pe care am găsit-o pentru robotul de bucătărie este un mixer vertical cu funcție de tocat cubulețe. Ourson HB6070 este un aparat multifuncțional care simplifică foarte mult procesul de gătit dar eu am preferat un robot de la Bosh.

Mixerul are 13 nivele de putere dar un motor mai mic, de 600 de watt. De asemenea am remarcat modul turbo, o gamă larga de duze, prezența unui bol gradat pentru amestecare cu o capacitate de 800 ml, și vasul pentru blenderul submersibil de 1200 ml.

Designul minimalist se pot potrivi cu ușurință în orice interior de bucătărie, dar funcționează ca un mixer. Este construit dintr-un metalul rezistent și pare o formă ergonomică. Greutatea este de 3.14 kg iar dimensiunile compacte: 42,5 * 55 *55 cm, deci ocupă mai puțin spațiu comparativ cu un robot de bucătorie Bosh.

Mixerul are printre cele mai diverse accesorii, inclusiv un tel.

Cu ajutorul discului de răzuit și de tăiat, poți face cu ușurință o salată, felii de brânză, carnați sau fructe. Cuțitul de tocat poate tăia orice tip de carne, cereale, legume, cafea și poți chiar obține zahăr pudră.

Ideea este că, nu există multe opțiuni pentru roboți de bucătarie care taie cubulețe. Înainte de a cumpăra un tocător de legume, trebuie să fii sigur că nu te deranjează dimensiunea lor. Cuburile obținute depind de distanța dintre laturile ascuțite ale duzei și asta nu este pe gustul tuturor.

Oricum, Bosch este liderul incontestabil în producția de roboți de bucătarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.