Robot de bucătărie care toacă cuburi (cu ce am înlocuit Bosh Kubixx)

În urmă cu 5 ani am găsit un robot de bucătărie care toacă în cuburi pe nume
Bosch Kubixx. Pe atunci căutam un aparat de tocat legume pentru salata boeuf pe care să-l poată folosi mama.

Era în preajma sărbătorilor, așa că am dat comandă imediat pentru că aveam nevoie de ajutor în bucătărie.

Evident că după ce a ajuns m-am și oferit să toc legumele. Operațiune care durează de obicei o după-amiază întreagă, cu Bosch ProfiKubixx am terminat ce era pregătit pentru salata boeuf și nu numai în aproximativ 30 de minute.

Principiul de funcționare al unui robot de bucătărie care toacă în cuburi este simplu: legumele ajung într-un compartiment special, prevăzut cu o grilă cu margini foarte ascuțite în timp ce un cuțit pe disc se rotește în partea de jos și taie legumele în aceeași dimensiune (vezi video).

Deși încă mai este funcțional după mai bine de 5 ani, problema este că acest model nu se mai găsește în stoc, așa că a trebuit să găsesc o alternativă și pentru mine. Iată modelul pe care am pus ochii.

Bosch MUM54251 – robotul care toacă în cuburi

Robot de bucătărie care toacă cuburi (cu ce am înlocuit Bosh Kubixx)
Bosch MUM54251 inlocuitorul Bosch ProfiKubixx

Este un aparat destul de avansat. Pe lângă faptul că taie cubulețe, Bosch MUM 54251 are un sistem eficient de amestecare, precum și duze speciale pentru răzătoare și tăiere. Produsul cântărește 8,4 kg, este echipat cu un castron metalic de 3,9 litri și un blender de 1,25 litri. Puterea motorului este de 900W.

Dimensiunea este destul de compactă pentru un dispozitiv cu atâtea funcționalități.

Produsul îndeplinește mai multe funcții precum tocător de carne, storcător de citrice, răzuitor, frământarea aluatului și crearea de creme și frișcă.

Kit-ul mai include un sac pentru stocarea atașamentelor.

Robotul de bucătarie Bosch a devenit indispensabil în bucătărie, mai ales în preajma sărbătorilor. Pe lângă asta, îl mai folosim să tocăm în cuburi legumele proaspete și să le congelăm. Dacă ar fi trebuit să le toc la cuțit, probabil aș renunța repede.

Cert este că modelul ăsta vine la un preț destul de mare, motiv pentru care dacă nu ai nevoie de toate funcționalitățile lui, există și opțiuni mai accesibile.

Oursson HB6070/RD, Cube Cutting

Ourson HB6070 / RD este de fapt un mixer vertical, dar cu aceeși funcționalitate: taie cubulețe. Pentru că este multifuncțional, simplifică foarte mult procesul de gătit.

Are 13 nivele de putere și în același timp are un consum optim de energie: 600 de wati. De asemenea trebuie remarcat modul turbo, o gamă larga de duze, prezența unui bol gradat pentru amestecare cu o capacitate de 800 ml, și vasul pentru blenderul submersibil de 1200 ml.

Designul minimalist și schema de culori atrăgătoare, se pot potrivi cu ușurință în orice interior de bucătărie. Este construit dintr-un metalul rezistent la deformare și coroziune, cu o formă ergonomică și mâner antialunecare. Greutatea este de 3.14 kg iar dimensiunile compacte: 42,5 * 55 *55 cm. Nu ocupă mult spațiu.

Mixerul are printre cele mai diverse accesorii, inclusiv un tel.

Cu ajutorul discului de răzuit și de tăiat, poți face cu ușurință o salată, poți tăia legume, felii de brânză, carnați sau fructe. Cuțitul de tocat poate tăia orice tip de carne, cereale, legume, cafea și poți chiar obține zahăr pudră.

Robot de bucătărie care toacă cuburi (cu ce am înlocuit Bosh Kubixx)

Ideea este că, nu există multe opțiuni pentru roboți de bucătarie care taie cubulețe. Înainte de a cumpăra un tocător de legume, trebuie să fii sigur că nu te deranjează dimensiunea lor. Cuburile obținute depind de distanța dintre laturile ascuțite ale duzei și asta nu este pe gustul tuturor.

Oricum, Bosch este liderul incontestabil în producția de roboți de bucătarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.