În 2018, Dacia a anunța că Android Auto este compatibil cu Media Nav Evolution.

Un lucru extraordinar pentru că în general sistemele media dezvoltate de producătorii de mașini sunt destul de prost realizate. Cu Android Auto (sau Carplay penru cei care folosesc iPhone), experiența este mai plăcută pentru că aceste aplicații sunt mai ușor de utilizat (similare cu ce ai pe mobil).

Teoria sună foarte bine însă și pe un model Dacia fabricat la final de 2018 care vine echipat cu noua unitate multimedia este posibil să nu poți conecta aplicația.

Am reușit să instalez Android Auto, și acum îl folosesc întotdeauna. Telefonul stă mereu conectat la mașină prin portul USB din Media Nav, singurul mod prin care se conectează aplicația. Partea bună este că așa stă mereu la încărcat, și nici nu mai am nevoie de suport pentru telefon.

Pe scurt, dacă vrei să conectezi telefonul la mașină pentru a vedea pe ecranul multimedia Waze, Google Maps, Spotify, și alte aplicații compatibile, urmărește pașii de mai jos.

În primul rând trebuie să te asiguri că ai modelul corect de Media Nav, respectiv generația 4. În principiu dacă ai o mașină Dacia de la finalul lui 2018, sunt șanse mari să te poți conecta cu Android Auto.

Pentru a verifica unitatea, mergi la Setări -> Sistem -> Versiune sistem. Dacă ai o versiune cu forma 1.x.x.x, înseamnă că ai generația 4. Cu celelalte generații de Media Nav, cel mai probabil nu vei putea să conectezi aplicația Android Auto.

Al doilea pas este să instalezi aplicația Android Auto.

Nu apare pe nicăieri, dar momentan aplicația nu este disponibilă oficial pentru România din Play Store, dar poate fi descărcată de aici. Este un site de unde se poat descărca .apk-urile aplicațiilor Android.

Când descarci aplicația asigură-te că este compatibilă cu versiunea de Android a telefonului tău. Când vrei să o instalezi, este posibil să îți ceară să permiți instalarea aplicațiilor care nu sunt din Play Store. Ai nevoie de asta să poți continua.

Al treilea pas este să conectezi aplicația la unitatea multimedia prin cablu USB. Atenție la tipul de cablu pe care îl folosești. Dacă ești sigur că ai generația corectă de Media Nav, și ai instalat Android Auto, atunci verifică cablul USB.

Ai nevoie de unul care permite și transferul de date motiv pentru care încearcă și alte cabluri.

Share pe Facebook daca ai reusit sa conectezi Andriod Auto la Media Nav

Mai jos găsești un video despre ce poți face după ce lansezi aplicația și ai conectat Media Nav Evo cu Android Auto.

Tutorial pentru Android Auo
Categorii: Opinii

Claudiu Dascalescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează și care scot în evidență modul meu de gândire. Așa încerc să cunosc oameni care sunt meseriași pe ceea ce eu vreau să învăț sau vreau să fac.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.