Cum conectezi Media Nav Evolution la Android Auto [Dacia]

În 2018, Dacia a anunța că Android Auto ca fi compatibil cu Media Nav Evolution. Ce nu au spus este că e pentru a conecta unitatea multimedia cu Android Auto este mai complicat.

Am reușit să instalez aplicația și acum o folosesc întotdeauna. Telefonul stă mereu conectat la mașină prin portul USB din Media Nav, singurul mod prin care funcționează aplicația.

Partea bună este că stă mereu la încărcat, și nici nu mai am nevoie de suport pentru telefon pentru geam. Waze, Spotify, notificările de pe telefon pot fi folosite direct de pe Media Nav.

În general sistemele media dezvoltate de producătorii de mașini sunt destul de prost realizate. Cu Android Auto (sau Carplay penru cei care folosesc iPhone), experiența este mai plăcută pentru că aceste aplicații sunt mai ușor de utilizat (similare cu ce ai pe mobil).

Teoria sună foarte bine însă și pe un model Dacia fabricat la final de 2018 care vine echipat cu noua unitate multimedia este posibil să nu poți conecta aplicația.

Pe scurt, dacă vrei să conectezi telefonul la mașină pentru a vedea pe ecranul multimedia Waze, Google Maps, Spotify, și alte aplicații compatibile, urmărește pașii de mai jos.

Generația de Media Nav Evolution

În primul rând trebuie să te asiguri că ai modelul corect de Media Nav, respectiv generația 4. În principiu dacă ai o mașină Dacia de la finalul lui 2018, sunt șanse mari să te poți conecta cu Android Auto.

Pentru a verifica unitatea, mergi la Setări -> Sistem -> Versiune sistem. Dacă ai o versiune cu forma 1.x.x.x, înseamnă că ai generația 4. Cu celelalte generații de Media Nav, cel mai probabil nu vei putea să conectezi aplicația Android Auto.

Cum instalezi aplicația Android Auto

Al doilea pas este să instalezi aplicația Android Auto.

Nu apare pe nicăieri, dar momentan aplicația nu este disponibilă oficial pentru România din Play Store, dar poate fi descărcată de aici. Este un site de unde se poat descărca .apk-urile aplicațiilor Android.

Când descarci aplicația asigură-te că este compatibilă cu versiunea de Android a telefonului tău. Când vrei să o instalezi, este posibil să îți ceară să permiți instalarea aplicațiilor care nu sunt din Play Store. Ai nevoie de asta să poți continua.

Cum conectezi telefonul la Media Nav

Al treilea pas este să conectezi aplicația la unitatea multimedia prin cablu USB. Atenție la tipul de cablu pe care îl folosești. Dacă ești sigur că ai generația corectă de Media Nav, și ai instalat Android Auto, atunci verifică cablul USB.

Ai nevoie de unul care permite și transferul de date motiv pentru care încearcă și alte cabluri.

Mai jos găsești un video despre ce poți face după ce lansezi aplicația și ai conectat Media Nav Evo cu Android Auto.

Tutorial pentru Android Auo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.