De ce este nevoie de un studiu despre datele personale pe Internet? La nivelul Uniunii Europene, procesul de elaborare legislativă are o politică bazată pe probe. Aşadar este nevoie de informaţii concrete pentru a aborda o anumită situaţie.

Prin acest sondaj despre utilizarea Internetului se cercetează atitudinea consumatorilor cu privire la diferite servicii: se au în vedere siteurile de tip UGC (conţinut generat de utilizatori), reţele de socializare dar şi diferite practici ce afectează opţiunile utilizatorilor faţă de protecţia datelor personale în mediul online.

Prin proiectul CONSENT, acest sondaj este promovat la nivelul întregii Europe pentru a afla opinia utilizatorilor cu privire la aspectele mai sus menţionate. Disponibil şi în limba română, durează aproximativ 15 minute şi completând acest sondaj cu privire la datele personale putem influenţa politicile europene.

Puteţi accesa sondajul aici.


Claudiu Dascalescu

Acesta este un simplu site unde scriu periodic (din an în Paște și total neregulat) despre lucruri care mă interesează și care scot în evidență modul meu de gândire. Așa încerc să cunosc oameni care sunt meseriași pe ceea ce eu vreau să învăț sau vreau să fac.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.