Capul lui Motoc vrem…

Initial am ramas surprins de cantitea de ura pe care si-o ia Jandarmeria pe Facebook. Ulterior am ramas ingrozit de fotografiile cu ranile unor persoane prezente la protest.

Dar brusc mi-am dat seama: usor se uita motivul pentru care romanii s-au adunat sa protesteze.

Numarul de mesaje despre actiunile Jandarmeriei sunt direct proportionale cu fotografiile si filmuletele violente care circula pe Facebook. Nu cred ca am mai gasit in feed-ul de Facebook (nici macar de la jurnalisti sau pe la TV) mesaje despre motivul inital al adunarii din Piata Victoriei. 

De asta zic ca e important sa citesti macar o carte de manipulare. Este doar un truc de magie.  Cand directioneazi atentia in alta parte, poti sa faci sa dispara mai usor un lucru.

Dar stai, sunt mai multe! Pe langa manipulare ar mai fi cateva preconceptii gresite.

Recent am citit un articol despre miturile care tin in picioare societatea americana. M-am oprit din citit la mitul 4: The police are here to protect you. They’re your friends.

Trebuie sa fii naiv sa vezi un jandarm echipat complet si sa crezi ca este acolo sa te protejeze pe tine :) in contextul unui protest…

Un alt lucru pe care il vad omis este lipsa liderilor. Noi, cei care vrem sa schimbam ceva pe aici suntem ocupati sa muncim, sa avem grija de familie si sa ne pastram cat de cat sanatosi. Unde sunt aia care si isi asuma pentru noi sa duca un mesaj mai departe.

Pe bune, nu putem intra toti in sediul Guvernului, Parlamentului, Presedintiei etc etc.

Si daca aveti impresia ca e ceva nou ce se intampla acum, va recomand cu drag o lectura scurta, dintr-o opera publicata la 1840.

Sursa foto: Dan Mihai Balanescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.