Cât de importantă este activitatea de voluntariat?

Se spune că munca e izvor de sănătate, de asta cei bolnavi ar trebui să muncească mai des.

Gândirea comună referitoare la activitatea de voluntariat sau intershipuri este că lucrezi pe gratis cu scopul de a adăga nişte diplome sau experienţă într-un domeniu. Problema este dacă reprezintă o motivaţie destul de puternică pentru tine participarea la astfel de activităţi?

Motivul pentru care consider activităţile de genul foarte importante pentru studenţi nu se bazează pe acumularea de experienţă la CV. Vechea problemă teoria ca teoria dar practica te omoară este perfect valabilă. Există posibilitatea ca studentul entuziasmat de informaţiile învăţate din cărţi să creeze o altă imagine asupra activităţii din practică. Odată ajuns la job este posibil să realizezi că nu este tocmai ceea ce vrei.

La angajare nu o să pună nimeni problema câte diplome ai sau cum ai obţinut premiul I la concursul de retorică. Aceste hârtii aferente cunoştinţelor obţinute sunt foarte bune pentru a atârna pe peretele din biroul tău. Dar înainte de a avea acel biroul trebuie să dovedeşti ce calităţi şi cunoştinţe practice ai dobândit.

Nimeni nu o să te creadă pe cuvânt că eşti cel mai bun. Cel mai bine demonstrezi prin activităţile extraşcolare, proiecte la care ai lucrat etc. Sunt două metode prin care poţi dovedi cât de bun eşti:

 • Vountariat = persoana care acționează de bunăvoie, din proprie inițiativă pentru realizarea unui scop.
 • Intership = O slujbă obţinută de un student pentru a învăţa despre un domeniu de activitate sau o profesie.

Acestea sunt metodele prin care studenţii pot dobândi experienţă de muncă înainte de terminarea studiilor universitare. totuşi, partea importantă nu este acumularea de experienţă, ci că ai verificat şi evaluat abilităţile tale de lucru: cum lucrezi într-o echipă, cum rezolvi chestiuni delegate, dacă recunoşti ierarhia într-o organizaţie, respecţi un deadline etc.

De fapt asta spun acele diplome despre tine.

Acum ai şansa să lucrezi într-un magazin online cu jucării educative sub formă de intership în Iaşi. Trimite CV-ul până pe 25 februarie 2010 şi ai şansa să ocupi unul din cele 7 posturi disponibile.

5 comentarii la „Cât de importantă este activitatea de voluntariat?”

 1. Ideal ar fi ca cel cu facultate sa nu caute un job cu calificarile unuia cu 8 clase.
  Aceasta activitate de voluntariat nu iti va asigura un job mai bun sau salarii mai mari. O sa ai un avantaj prin faptul ca vei cunoaste oameni, vei fi mai organizat, stii sa lucrezi cu oamenii etc.

  Lucrurile astea le face pentru un student voluntariatul.

 2. Ce campanii umanitare? Voluntariatul NU inseamna campanii umanitare. Salvati Copii nu este singurul ONG cu activitate. Sunt foarte multe pe domenii de activitate, juridic, marketing, comunicare etc…

  E mult mai usor sa ai activitate in domeniul tau, ca student, intr-o asociatie, decat sa gasesti o firma care sa te angajeze.

  Unii au noroc cu firmele, altii nu au noroc.

 3. Daca privim activitatea de voluntariat sau intership din privinta studentului care are nevoie de acumulare de experienta,aceasta activitate este binevenita si utila dar daca cumva face cineva acest lucru in cadrul unei firme sau multinationale care isi considera angajati sclavi pe plantatie apare problema daca se merita sau nu acest voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.