7 paşi pentru a memora mai bine [+ suplimente]

Mai ții minte că la un moment dat numerele de telefon erau memorate? Acum suntem din ce în ce mai ocupați și avem la dispoziție un telefon pe care fie putem nota sau căuta informații pe care înainte le rețineam.

Există multe modalități prin care putem menține o memoria activă, dar mai jos sunt o serie de tehnici care te pot ajuta pentru o memorie mai bună când înveți.

1. Subliniază, încercuieşte, notează pe marginea paginii. În niciun caz nu sublinia toată pagina. De principiu vei sublinia doar 4-5 sintagme pe o pagină, şi multe pagini nu vor avea astfel de note. Stabileşteţi propiul sistem de notare şi vei creşte posibilitatea de a memora mai bine.

2. Foloseşte stickere pentru paginile importante. De cele mai multe ori, într-o carte de 250 de pagini vei avea aproximativ 25 de pagini care merită să fie notate cu semne de carte. Acest lucru va perminte să te întorci mai târziu exact la pagina potrivită. Foloseşte semne pe stickere pentru a semnala importanţa paginii.

3. Pune pe prima pagină a cărţii un pasaj relevant. Ai găsit o idee, mesajul central? Citatul care reprezintă întreaga carte? Scrie pe prima pagină a cărţii acest lucru. De ce? Acest lucru va cimenta noţiunea pentru că informaţia nouă urmează o curbă a uitării inevitabil.  Dacă vei face legătura cu lucruri pe care le cunoşti deja şansele să memorezi mai bine sunt mai mari! Pentru o carte cu mai multe capitole scrie la început de capitol ideea centrală.

4. Când ai terminat de citit cartea, reciteşte paginile însemnate cu stickere. Întoarce-te şi citeşte părţile bune, esenţa materialului.

5. Înainte de a închide cartea, rezervă câteva minute pentru a scrie un paragraf pe ultima pagină a cărţii în care vei face un rezumat. Când autorul a prezentat carte editorilor, a folosit două paragrafe în care a prezentat ideea. Acum este momentul să faci acelaşi lucru. Acest lucru poate fi consemnat şi pe foi albe, separat de carte. Aceste foi vor fi de ajutor în loc să cauţi din nou în carte.

6. Având în vedere punctul de mai sus, mai productiv este construcţia unui mindmap al cărţii. Cel mai bun sistem este cel folosit de Tony Buzan. Acest mod de lucru permite să memorezi o carte pe o singură pagină. Creierul percepe mai uşor idei şi imagini. Un Mind Map va permite să vizualizezi o carte întreagă pe o pagină. Asupra acestei tehnici de a memora informaţii voi reveni cu un articol detaliat.

Puterea unui mind map

Suplimente pentru memorie

Creierul nostru este cea mai importantă parte a sistemului nervos central. Există tone de suplimente pe piață care pretind că stimulează sănătatea creierului și de asta se recomandă părerea medicului specialist înainte de administrarea oricărui produs.

Există totuși suplimente pentru memorie care s-au dovedit a fi extrem de eficiente şi care sunt la mare căutare. Iată doar 3 dintre ele:

Lăptişor de matcă pur

Este un produs inovator, benefic pentru stimularea memoriei, un supliment alimentar extrem de eficient în perioada examenelor şi nu numai. Lăptișorul de matcă pur și tonicele apicole ApiLand sunt ideale pentru o memorie și concetare bună pentru că:

  • îmbunătăţesc capacitatea de concentrare;
  • cresc performanțele intelectuale;
  • stimulează procesul de învățare;
  • Oferă energie şi ajută la eliminarea oboselii.

Încearcă şi tu şi convinge-te de eficacitatea lăptişorului de matcă.

Memo Rise

Memo Rise este un produs care conţine extract standardizat din frunză de Ginkgo biloba, îmbunătăţit cu acetil L-carnitina, acid L-piroglutamic şi extracte de plante. Ajută la:

  • susţinerea funcţiei cognitive;
  • ajută la susţinerea memoriei de lucru pe termen scurt, la stres şi la menţinerea memoriei odată cu înaintarea în vârstă;
  • susţine capacitatea de adaptare la stres (Schisandra chinensis, Eleutherococcus senticosus);
  • menţine o gândire clară şi susţine concentrarea şi atenţia în activităţile zilnice;

Uleiul de peşte

Acizii graşi esenţiali de tip OMEGA-3 sunt clasificaţi ca fiind esenţiali organismului. Pentru că nu îi poate produce singur şi are nevoie de ei pentru a fi sănătos, pot fi obţinuți dintr-un supliment alimentar.

Pe lângă beneficiile aduse sistemului cardiovascular prin faptul că menţine nivelul de colesterol, al presiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace în limite normale, este foarte cunoscut faptul că Omega-3 contribuie şi la menţinerea sӑnӑtӑtii sistemului nervos.

Este un produs eficient care ajuta la combaterea pierderilor de memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.